Levosin erilaisia tukityynyjä

Lue lisää tukityynyistä

PIDEMMÄT SELITYSTEKSTIT

Olemme koonneet tälle sivulle 'Tasonnosto nukkumisergonomiaasi jäykistyvillä tukityynyillä' –sivulta löytyvien lyhyiden esittelytekstien pidemmät ja laajemmat versiot sekä linkkejä syvempään tietoon käsitellyistä aiheista.

Raetäytteinen tukee paremmin

Raetäytteinen tukityyny mukautuu tarkasti tuettavan kohteen mukaan ja jäykistyy puristettaessa laadukkaaksi miellyttäväksi ergonomiseksi tueksi.

Tavallisissa vanu-, höyhen- ja vaahtomuovinkappaletäytteisissä tyynyissä on se ongelma, että niiden kylläkin irtonaiset täytemateriaalit eivät liiku kovin hyvin, vaan, jos tyynyä haluaa muotoilla, tyynyä täytyy tarkoituksella muotoilla ja nimenomaan laittaa täyteaineet menemään haluttuun uuteen muotoon tyynyn sisällä. – Sellaisella täyteaineiden liikkuvuudella ei vielä pystytä hyödyntämään 'säkkituoliefektiä'.

Toinen tavallisten tyynyjen ongelma on se, että vanut, höyhenet, vaahtomuovit ym. ovat joustavia materiaaleja. Se on ongelma, kun halutaan antaa laadukas ja luotettava tuki, joka ei karkaa (eli jousta) pois tukemasta, kun sielle varaa lisää painoa. – Pehmeillä ja joustavilla materiaaleilla ei ole edes mahdollista antaa laadukasta ja luotettavasti paikallaan pysyvää tukea.

Levosin raetäytteisissä tukityynyissä muotoutuminen tuettavan vartalonkohdan muotoihin ja itse vartalonkohdan tukeminen tehdään raekammioissa vapaasti liikkuvilla ja vain huomattavan vähän joustavilla rakeilla. Tällöin täytemateriaali pystytään hyödyntämään 'Säkkituoliefektiä', mikä tarkoittaa sitä, että tyynykankaan sisällä vapaasti liikkumaan pääsevät rakeet väistävät ja antavat tilaa raekammiota painavalle vartalonkohdalle tai esineelle muotoutuen tarkasti vartalonkohdan pinnan muotojen mukaisesti aina niin pitkään, kunnes rakeilta loppuu väistämis– eli pakenemistila. Tällöin tukityyny jäykistyy (siihen kohdistuvan paineen vaikutuksesta) luotettavaksi jäykäksi tueksi.

Näin saavutetaan kolme ergonomian kannalta keskeistä tavoitetta erinomaisesti:

  1. Tyyny mukautuu tarkasti vartalon muotojen mukaiseksi tueksi. – Tuen ergonominen muoto on hyvä, jolloin se kohdistuu oikeisiin kohtiin ja jakaa paineen hyvin.
  2. Tuki on voimakas ja luotettava (edellyttäen toki, että raekammiota painetaan riittävällä voimalla). – Tuen määrä ja jäykkyys ovat hyviä.
  3. Tuki pääsee kohdistumaan vartaloon mistä suunnasta tahansa. – Tuen ergonominen suunta on hyvä. – Vartalo ei ole tasainen "lauta", jolle riittää yhdensuuntainen tuki alhaalta ylös päin, vaan vartalo on kolmiuloitteinen kappale, joka tarvitsee tukea myös sivuilta ja kaikista välisuunnista. Rakeiden käyttäminen mahdollistaa etenkin aiempia ratkaisuja paremman sivuttaissuuntaisen tuen antamisen vartalolle.

Monta tyynyä, parempi uni

Kaikki tietävät, että tyyny päätä ja niskaa tukemassa parantaa unta ja nukkumisergonomiaa.

Tietenkin unta ja nukkumisergonomiaa voidaan parantaa vielä lisää, kun tuetaan muitakin tukea kaipaavia vartalonkohtia niille sopivilla tukityynyillä.

Yhtä tyynyä pään alla on osattu käyttää nukkumista tukemassa todennäköisesti jo ihmisen olemassaolon alkuajoista saakka. Päänalustyynyn käyttämistä on jatkettu myös nykyisenlaisilla joustin- ja vaahtomuovipatjoilla tunnustaen, että pehmeä patja yksinään ei pysty tukemaan nukkuvan ihmisen kaulaa ja päätä riittävän hyvin, joten patjan antamaa tukea vartalolle on syytä täydentää erillisen tyynyn tuella.

On kuitenkin erikoista, että vaikka patjan antaman vartalontuen rajallisuus on ymmärretty yhdessä kohdassa vartaloa, samaa patjan antaman vartalontuen rajallisuutta ei jostakin syystä ole ymmärretty muissa kohdissa vartaloa. – Sillä aivan samat rajoitukset patjan antamalla tuella tietenkin on muissakin kohdissa vartaloa.

Levos tuo tähän asiaan korjauksen: Levos on suunnitellut ja tuonut markkinoille laajan valikoiman erilaisia raetäytteisiä tukityynyjä tukemaan myös eri kohtia vartalosta kuin vain niskaa ja päätä.

Esimerkiksi ristiselän tuki on perinteisesti nykysänkyjen ongelmakohta, ja siihen Levosilta löytyvät raetäytteiset NPNS-tukityynyt, joiden avulla jopa kovalla makuualustalla nukkuminenkin alkaa onnistua aivan uudella tavalla. Myös niskaa, jalkojenväliä, ylävartaloa (kyljellään nukuttaessa) ja käsiä käsinojina (selällään nukuttaessa) tukevat erikoistukityynyt löytyvät Levosin valikoimasta – vain muutamia olellisimpia mainitaksemme.

Yleisesti ottaen nykysänkyjen tyypillisin "helmasynti" on antaa vartalolle vain välttävä sivuttaissuuntainen tuki eli tuki vartalon sivuille, jota vasten vartalo voi nojata. Jos vartalo ei saa riittävää sivuttaissuuntaista tukea, osa vartalon lihaksista ei pääse lepäämään kunnolla yön aikana, mikä johtaa tarpeettoman huonoon lepääntymis- ja palautumistulokseen. – Hankkimalla nipun (6 – 12 kpl) luonnonmukaisia kauratyynyjämme aseteltaviksi vartalon sivuille (kainaloihin, kyljille, lantiolle (x2), reisille ja polville) antamaan sivuttaistukea, tavallisella pehmeällä patjalla nukkumisen saa nostettua, mitä sivuttaistukeen tulee, aivan uudelle laatutasolle.

Vartalon tuennassa monta tyynyä on parempi kuin yksi.

Laaja valikoima

Vartalon eri kohtien tukemiseen tarvitaan erilaiset tukityynyt. Levosilla on valikoimassaan yli 20 erilaista raetäytteistä tukityynyä – sekä useita eri täyteraevaihtoehtoja.

Levosin raetäytteisten tukityynyjen valikoima kattaa kevyillä ja hygienisillä EPP-muovirakeilla täytetyt TT-sarjan tukityynyt, painavilla hygienisillä muovirakeilla täytetyt ASV-sarjan (ASennonVaihto) tukityynyt, luonnonmukaisilla kauranjyvillä täytetyt, mikroaaltouunissa lämmitettäviksi soveltuvat, KAT-sarjan tukityynyt (KAuraTukityynyt) ja kevyillä, mutta painavammilla hygienisillä EPP-muovirakeilla täytetyt NPNS-sarjan (Nuku Paremmin Nykyisellä Sängylläsi) ristiselän ja alaselän alueen tukityynyt.

Yhteensä Levos on tuonut tarjolle noin 20 erilaista raetäytteistä tuki- ja koristetyynyä – tietenkin niille sopivine tyynyliinoineen. – Voitkin luottaa Levosin asiantuntemukseen juuri sinun vartalollesi sopivia tukityynyjä etsiessäsi!

Kaksinkertaiset saumat

Levosin kaikki raetäytteiset tuotteet ommellaan kaksinkertaisilla saumoilla. Se on merkki Levosin tuotteiden korkeasta laadusta. Siten raevuotoja on aina estämässä varsinaisen sauman lisäksi myös varasauma.

Levosin kaikki raetäytteiset tuotteet ovat laatutuotteita, joten luonnollisesti niiden kaikki rakeita sisällä pitävät saumat ommellaan vähintään kaksinkertaisilla ompeleilla. Näin rakeita ei pidä tuotteen sisällä koskaan vain yksi varsinainen sauma, vaan aina on myös ainakin yksi varasauma, joka ottaa rakeet pidettäväkseen tuotteen sisällä, jos varsinainen sauma pettää. Ratkaisu on kallis valmistaa, mutta sen ansiosta Levosin tuotteista tulee kestävämpiä. – Se on korkean laadun merkki.

Raetäytteistä voi säätää

Raetäytteisiä tyynyjä voi säätää lisäämällä ja vähentämällä täyterakeiden määrää. Siten löytyy juuri sinulle sopiva tukityynyn toimivuus. Säätäminen on helppoa ja olemme tehneet siihen hyvät ohjeet sivuillemme.

On yleistä, että raetäytteisten tyynyjen täyterakeiden sopivaa määrää on aluksi tarpeen etsiä, jotta löytyy juuri sinun vartalollesi ja käyttötilanteeseesi sopiva vartalon tuenta. Säätäminen on helppoa, mutta on siinä omat mielessä pidettävät asiansa, jotka on hyvä tietää.

Levosin tukityynyjen raemäärien säätäminen on mahdollistettu näppärästi (pois lukien muutamat umpinaisiksi ommellut huomattavan vajaatäyttöisinä käytettävät tasoitus- ja pintapehmennystyynyt, joissa täyttömekanismi voisi tuntua käytössä liikaa kankaan läpi), ja saatu jopa tehtyä helpoksi: Levosin tukityynyissä ja Raepatjassa on Levosin keksimä (ja patentoima) itse sulkeutuvan täyttöaukko, jota käytetään seuraavasti:

  • Täyttöaukon reunoihin kiinnitetty kangasputki vedetään ulos raekammiosta.
  • Kangasputkeen työnnetään apuväline, jäykkä putki (jossa on yleensä kiinni suppilo rakeiden ohjaamista ja välivarastointia varten), joka pitää kangasputken kunnolla auki, jotta rakeet pystyvät helposti kulkemaan sisään tai ulos raekammiosta.
  • Sitten painovoiman (tai ilmanpaineen) avulla rakeita joko lasketaan pois raekammiosta tai lisätään raekammioon.
  • Lopuksi apuväline vedetään pois kangasputkesta ja kangasputki työnnetään takaisin raekammion sisäpuolelle rakeiden sekaan.

Vaikka säätöoperaatio onkin yksinkertainen, siinä kannattaa olla tarkkana, sillä rakeet ovat helposti liikkuvia – ja etenkin kevyet EPP-rakeet ovat myös staattisesti sähköisiä – joten niitä helposti leviää lattialle ja aiheutuu siivottavaa.

Olemme onneksi tehneet raetyynyjen säätämiseen hyvät ohjeet ja neuvot sivuillemme – ja meillä on myynnissä myös erityisiä rakeidensäilytyspusseja, joissa on jäykkä täyttöputki valmiiksi kiinni, jotta säätäminen olisi siistimpää.

Patentoitu täyttöaukko

Levos on hakenut patenttia Levosin tukityynyjen automaattisesti sulkeutuvalle täyttö- ja tyhjennysaukolle.

Levos nimittäin on raetäytteisten tuotteiden monien teknisten innovaatioiden ensimmäinen ja alkuperäinen kehittäjä!

Täyttöaukko, jossa aukon reunoihin on kiinnitetty kangasputki, joka työnnettynä raekammion sisään rakeiden sekaan sulkeutuu automaattisesti rakeiden paineen vaikutuksesta, on Levosin keksintö, jolle Levos on hakenut patenttia. Keksintö helpottaa Levosin raetäytteisten tukityynyjen raemäärien säätämisestä huomattavasti.

Mekanismissa ei ole ollenkaan metalliosia, vaan ainoastaan kangasosia, joten mekanismi sopii käytettäväksi myös Levosin kauratukityynyissä, joita voi halutessaan lämmittää mikroaaltouunissa.

Kannattaa tukea ostamalla sellaisia yrityksiä, jotka kehittävät uusia innovaatioita omalle alalleen. – Sillä juuri sellaisia yrityksiä maailma tarvitsee, ja sellaisten yritysten ansiosta maailma menee eteenpäin. – Moni yritys valitsee helpomman tien: Jättää panostamatta kalliiseen tuotekehitykseen, kopioi muiden kehitystyön hedelmiä ja valmistaa tuotteita mahdollisimman halvalla hintakilpailuedun saavuttamiseksi (usein maissa, joissa työntekijöiden asema, turvallisuus ja palkat ovat kehnot, ja usein tinkien valmistusprosesseissa ja materiaaleissa laadusta sekä ekologisuudesta). – Vaikka sellainen markkinataloudessa katsotaankin hyväksyttäväksi, se ei ole Levosin mielestä vastuullista. Levosin mielestä oman alansa eteenpäin viemisen kehitysvastuu täytyy kantaa, käyttää laadukkaita kestäviä materiaaleja, ja maksaa kaikille tuotteiden valmistamiseen osallistuville kunnollinen korvaus.

Patjojen ja tyynyjen kehittämisen alalla esimerkiksi merkittäviä uusia innovaatioita kehittämään pystyvät yritykset ovat viimeiset yli 100 vuotta olleet todella harvassa – lähes olemattomissa.

Voi pestä pesukoneessa 60 asteessa

Levosin kevyet EPP-raetäytteiset tukityynyt voi pestä pesukoneessa täyterakeineen päivineen 60 asteessa.

Muut Levosin tukityynyt pestään tyhjinä.

Painavilla muovirakeilla ja kauranjyvillä täytetyt Levosin tukityynyt täytyy tyhjentää rakeista pesun ajaksi, koska painavat muovirakeet kuluttaisivat toisiaan ja päällikangasta (ja ehkä myös pesukonetta) liikaa – kauranjyvät puolestaan eivät kestä ollenkaan vesipesua etenkään pesukoneessa, ja lisäksi niiden kuivattaminen riittävän nopeasti riittävän kuiviksi olisi haasteellista.

Levosin kaikkien tukityynyjen kankaat kestävät pesun 60 asteessa. Myös Levosin useimmissa tukityynyissä käytetty kevyt EPP-rae kestää pesun 60 asteessa, joten Levosin EPP-raetäytteiset tukityynyt voi hyvin pestä pesukoneessa sellaisenaan – ja myös kuivata kuivausrummussa. – Kannattaa kuitenkin käyttää lyhyitä pesu– ja kuivausohjelmia, sillä peseminen kuluttaa rakeita (jotka hieroutuvat toisiaan vasten pesukoneessa ja kuivausrummussa) ja rakeet kuluttavat myös tyynyn päällikangasta sisäpuolelta pesun ja kuivauksen aikana. – Kannattaa lisäksi käyttää normaalia vähemmän pesuainetta, sillä rakeiden hieroutuminen pesun aikana mekaanisesti toisiaan vasten pesee rakeiden pintoja tehokkaasti, joten pesuainetta tarvitaan vähemmän. Vähäinen pesuainemäärä auttaa myös siihen, että huuhtelut saavat huudeltua pesuaineet riittävän hyvin pois tyynyn sisältä.

Kestävät materiaalit

Levosin tukityynyihin on valittu erityisen laadukkaat ja kulutusta hyvin kestävät materiaalit.

Tukityynyjen kankaat ja raetäytteet ovat lisäksi, hygienisiä, turvallisia ja mahdollisimman ekologisia.

Tukityynyjen materiaalit on valittu sellaisilla kriteereillä, joilla haluaisimme kaikkien yhtiöiden valitsevan käyttämänsä materiaalit. Käyttämämme materiaalit ovat laadukkaita, kestäviä, hygienisiä, turvallisia, mahdollisimman ekologisia ja mahdollisimman eettisiä. – Juuri sellaisia haluamme meidänkin kodeissamme käytettävien tuotteiden olevan.

Me Levosilla myös vaihdamme käyttämiämme materiaaleja, jos löydämme vieläkin paremmin kriteerimme täyttäviä materiaaleja – tietenkin vasta huolellisen oman testaamisemme jälkeen.

Levos vastustaa jyrkästi sellaista monien yhtiöiden toimintaa, jossa tuotteista tehdään tarkoituksella heikompia ja vähemmän kestäviä kuin ne voisivat olla, jotta asiakkaat saadaan ostamaan samoja tuotteita vähän ajan kuluttua uudestaan. – Toimintatavasta puhutaan tuotteiden ns. "ohjelmoituna hajoamisena". Sellaisen luonnonvarojen tuhlaamisen ja ihmisten elämän tahallisen vaikeuttamisen kanssa Levos ei halua olla missään tekemisissä! – Levos tekee kaikista tuotteistaan mahdollisimman kestäviä, koska se on hyvä ja oikea tapa tehdä asiat. – Siihen voitte luottaa!

Suomalaista laatutyötä

Kaikki Levosin tukityynyt valmistetaan Suomessa kokeneiden käsityöteollisuuden ammattilaisten tekeminä suurella sydämellä ja korkealla ammattiylpeydellä.

Levos on ylpeästi suomalainen yritys, jolle on kunnia-asia tukea suomalaista laadukasta, korkealla ammattitaidolla tehtävää, turvallista ja eettistä työntekoa. Siksi Levos valmistaa tuotteensa Suomessa kokeneiden ammattitaitoisten käsityöläisten tekeminä. Levos suosii myös materiaaleissa suomalaisia puhtaita ja laadukkaita materiaaleja niin paljon kuin mahdollista. Suomalaisuuden ja Suomen yhteiskunnan tukeminen on Levosille arvo, joka myös aidosti näkyy Levosin käytännön tekemisessä.

Suomessa on hyvää ammattitaitoa, Suomessa on upeita puhtaita materiaaleja ja Suomi on todella hyvä maa, jota erityisesti meidän suomalaisten on syytä kannattaa!

Vieritä ylös