Tukityynyt asetelmassa lattialla

Tukityynyjen valintaopas

PEREHDYTYS LEVOSIN TUKITYYNYIHIN

Levosin mallistosta löytyy monia innovatiivisia tukityynyjä eri käyttötarkoituksiin. Tämä artikkeli tutustuttaa sinut Levosin raetäytteisten tukityynyjen mallistoon ja opastaa valitsemaan juuri sinulle oikeanlaiset tukityynyt.

Neljä Tukityynytyyppiä

1. TT–tukityynyt:

Levosin tukityynymalliston tavallisia tyynyjä eniten muistuttava ja laajin tukityynyryhmä, joka sisältää mm. Levosin Kolme tärkeintä tukityynyä-paketin. EPP-raetäytteisiä, muotoutuvia, kevyitä ja monikäyttöisiä tukityynyjä.

2. KAT–tukityynyt:

Tukevat, painavat ja pienikokoiset kauratäytteiset tukityynyt omaavat hyvät lämpötilan ja kosteuden säätelyn ominaisuudet. Mikrossa lämmitettäviä, käytössä monipuolisia.

3. AVT–tukityynyt:

Asennonvaihto–tukityynyt erityisesti Raepatjalla nukkuvia varten, jos tarvitaan lisätukea lantion ja hartioiden alle selinmakuulla. Myös antamaan tukea perinteisen patjan kuoppaantumiseen.

4. NPNS–tukityynyt:

Nuku Paremmin Nykyisellä Sängylläsi –tukityynyt, tarkoitettu kaikilla patjoilla ja jopa patjatta nukkuvia varten, erityisesti suunniteltu tavallisten joustin– ja vaahtomuovipatjojen virittämiseen paremmiksi.

Tukityynyjen käyttötarkoitukset ja koon valinta

TT-1 Jalkojen tukityyny

TT-1 Jalkojen tukityynyä käytetään erityisesti kylkimakuuasennossa jalkojen välissä. Koko valitaan niin, että tukityynyn pituus on seisoessa noin jalkojenvälin pituinen haaroista nilkkaan. TT-1:n mitta on hyvä, kun nilkan kehräsluut mahtuvat kylkiasennossa juuri ja juuri tyynyn alueelle. Lisätietoa löydät TT-1 tuotesivulta.

 

TT-2 Ylävartalon tukityyny

TT-2 Ylävartalon tukityyny on suunniteltu erityisesti kyljellään nukkuvan ihmisen ylävartalon tukemiseen. TT-2:n oikean koon pituus on noin tyynyn käyttäjän hartioiden leveys tai mieluummin hieman yli kuin alle. Lisätietoa löydät TT-2 tuotesivulta.

 

TT-3 Niskan tukityyny

TT-3 Niskan tukityynyä käytetään lisätukena niskalle perinteisen, tasaisen päänalustyynyn kanssa. TT-3:n koko tulee valita niin, että TT-3 jää niskan alueelle, eikä tule korvalle saakka. Tällöin TT-3:n tarpeen olla suhteellisen pieni: Koko 1 tai 2 lapsille, koko 2 tai 3 useimmille naisille ja koko 3 tai joskus koko 4 useimmille miehille. Lisätietoa löydät TT-3 tuotesivulta.

 

Kolme Tärkeintä Tukityynyä 

Ylläolevat TT-1 Jalkojen tukityyny, TT-2 Ylävartalon tukityyny ja TT-3 Niskan tukityyny muodostavat Levosin Kolme tärkeintä tukityynyä – paketin, jota Levos suosittelee kaikille nukkujille ensin hankittavaksi. Ne ovat tärkeimmät tukityynyt siksi, että niillä tuetaan vartalon ergonomisesti oleellisimmista tuettavista kohdista niitä, joita tavallinen patja ja tyyny tukevat huonoimmin.

 

TT-4 Pään, hartioiden ja niskan tukityyny

TT-4 on erikoistukityyny erityisesti Levosin Raepatjalla nukkuville. Sillä nostetaan pään alla jäykkä perustuki halutulle ergonomiselle korkeudelle (eli TT-4 on ns. korotustyyny). Oikea koko on sellainen, joka nostaa nukkujan pään alla olevan tuen sopivalle korkeudelle ja jonka eturaekammion leveys on noin 5 cm leveämpi kuin hartiasi ovat. Lisätietoa löydät TT-4 tuotesivulta.

 

TT-5 Päänalustyyny, korottava

TT-5 Päänalustyyny on monien sisätukiensa ansiosta lähes levymäisenä pysyvä yleistyyny. TT-5 on klassisen muotoinen, ja se sopii moniin käyttötarkoituksiin, myös pään alustyynyksi. TT-5:n oikeaa kokoa määrittäessäsi punnitse mielessäsi käyttötarkoituksesi mukaisesti etenkin TT-5 Yleistyynyn paksuutta. Lisätietoa löydät TT-5 tuotesivulta.

  

TT-7 Lantion tukityyny

TT-7 on kehitetty tilanteisiin, joissa tarvitaan sivuttaistatukea molemmilla puolilla vartaloa, mutta vain toisen puolen tukea halutaan käyttää kerrallaan, esim. kyljellään nukuttaessa tuki vartalon etupuolella. TT-7:n koko valitaan niin, että ensin valitaan kahdesta päätytukityynyjen kokovaihtoehdosta sopivampi, isokokoiselle henkilölle ja leveää tai erityisen korkeaa tukea tarvitsevalle isompi, ja muille pienempi, ja sitten tyynyliinan pituus valitaan sellaiseksi, että selällään ollessa käyttäjän lantio mahtuu sen päälle hyvin – mielellään hieman väljästi. Lisätietoa löydät TT-7 tuotesivulta.

TT-8 Yleistyynyt

TT-8 Yleistyynyt ovat nimensä mukaisesti moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen sopivia klassisenmuotoisia ja muhkeita tukityynyjä, joista löytyy kahta eri muotoa, TT-8L Yleistyyny pitkänomainen (Long) ja TT-8SQ Yleistyyny neliö (Square). TT-8 Yleistyynyjen koko valitaan omaa harkintaa käyttäen tyynyjen tulevan käyttötarkoituksen ja niiden tulevan käyttäjän käyttötottumusten mukaan. Lisätietoa löydät TT-8 tuotesivuilta Long ja Square.

 

TT-10 Löysät tukityynyt

TT-10 Löysät tukityynyt ovat erittäin muotoutuvia, jopa taitettavia tukityynyjä. TT-10:ntä on kahta eri muotoa: TT-10L pitkänomainen (Long) lempinimeltään "käsinojatyyny", ja TT-10W leveä (Wide). Näillä tukityynyillä on monia eri käyttötarkoituksia ja koon valinta määräytyy niiden mukaan, tutustu näihin tarkemmin TT-10 tuotesivuilta Long ja Wide.

 

TT-12 Tasoitustyyny pieni löysä

TT-12:sta voi käyttää tasoittamaan pieniä epätasaisuuksia tai jäykkiä kohtia, sekä esim. korottamaan patjan antamaa tukea hieman jossakin kohdassa vartaloa, esimerkiksi lantion kuopassa. Valitse TT-12:n koko käyttötarkoituksesi mukaan. Koko 1 on kapeampi ja täyttöasteeltaan tyhjempi ja koko 2 vähän leveämpi ja täyttöasteeltaan hieman täydempi. Lisätietoa löydät TT-12 tuotesivulta. 

 

KAT-1 Kauratukityyny suorakaide

Levosin kauratäytteisten tukityynyjen klassisin perusmalli, suorakaiteen muotoinen ja kauratukityynyistä helpoimmin pinoutuva malli. KAT-1:tä saa kolmessa koossa, joista valitaan sopiva käyttötarkoituksen mukaan. Lisätietoa löydät KAT-1 tuotesivulta.

 

KAT-2 Kauratukityyny bumerangikolmio

KAT-2:n muoto on useille vartalon kohdille ja kaarille jopa parhaiten sopiva kauratukityynyjen muoto. Siksi KAT-2:ta voi pitää perustavimpana Levosin kauratukityynytuotteena. Saatavissa kolmessa koossa, joista valitaan sopiva käyttötarkoituksen mukaan. Lisätietoa löydät KAT-2 tuotesivulta. 

 

KAT-3 Kauratukityyny sydän

KAT-3 on hyvin monikäyttöinen kauratukityyny, ja erityisesti niskan tuennassa erinomainen. KAT-3:a saa kolmessa koossa, joista valitaan sopiva käyttötarkoituksen mukaan. Lisätietoa löydät KAT-3 tuotesivulta. 

 

KAT-4 Kauratukityyny pötkylä

KAT-4 sopii erityisesti tukemaan keskivartalon ja jalkojen sivuja suorien pitkien kylkiensä ansiosta. Sitä saa vain yhdessä koossa. Lisätietoa löydät KAT-4 tuotesivulta. 

 

AVT-1 Asennonvaihtotyyny hartiat

AVT-1 on suunniteltu erityisesti Raepatjalla nukkujan lisätueksi hartiakuopassa, sekä antamaan tukea perinteisen patjan kuoppaantumiseen. Lisätietoa löydät AVT-1 tuotesivulta. 

 

AVT-2 Asennonvaihtotyyny lantio

AVT-2 on suunniteltu erityisesti Raepatjalla nukkujan lisätueksi lantiokuopassa, sekä antamaan tukea perinteisen patjan kuoppaantumiseen. Lisätietoa löydät AVT-2 tuotesivulta.

 

NPNS-1 Nuku Paremmin Nykyisellä Sängylläsi 1-kammioinen

Pitkän ja kapean muotoinen tukityyny, kehitetty erityisesti auttamaan tavallisella joustin– tai vaahtomuovipatjalla nukkuvaa korjaamaan nukkumisergonomiaansa. NPNS-1:n koon valinta onnistuu parhaiten kokeilemalla käytännössä, joten kannattaa hankkia pari kokovaihtoehtoa. Lisätietoa löydät NPNS-1 tuotesivulta.

 

NPNS-2 Nuku Paremmin Nykyisellä Sängylläsi 2-kammioinen

NPNS-2 on erityisesti ristiselän ja keskiselän tukemiseen tarkoitettu erikoistukityyny, joka muodostuu kahdesta vierekkäisestä pitkulan muotoisesta raekammiosta. Tyynyn koko noudattelee yleensä käyttäjän kokoa, eli koko 1 sopii pienikokoisille, koko 2 keskikoisille ja 3 kolme suurille käyttäjille. Lisätietoa löydät NPNS-2 tuotesivulta.

Lue lisää:

Millainen on hyvä ryhti?

Olkapäät takana, pää pystyssä, vatsa tiukkana, selkä suorana? Tarkoittaako hyvä ryhti näitä asioita?

Lue lisää >>

Mitä ergonomia on?

Ergonomiahan tarkoittaa sitä, että sängyt, kengänpohjat, käyttöesineiden kahvat ym. muotoillaan ihmisen kehon mukaisesti – eli ergonomisiksi. – Eli ergonomia on siis… – ”kehonmukaistamista”? – Vai onko sittenkään?

Lue lisää >>

Selän jumppaaminen heti aamulla – hyödyt ja haitat

Selän jumppaaminen ja voimakkaat venyttelyt saattavat myös ylläpitää selän oireilua.

Lue lisää >>
Vieritä ylös